Miljö


Vi finns i EE-registret

Nyheter

 • Work LED 90
  Work LED 90

  Armaturen är en LEDbelysning som efterliknar traditionella...

  636.00

Powerleds Det finns inga produkter i den här kategorin.

En Powerled kopplas alltid i serie med en drivare. En drivare, eller en LED-converter, som den också kallas, ger lysdioden den ström den behöver. Drivare finns i olika utföranden, för olika inspänningar och olika strömmar. 350mA är den vanligaste utströmmen, men 700 och 1000mA börjar att bli van...
En Powerled kopplas alltid i serie med en drivare. En drivare, eller en LED-converter, som den också kallas, ger lysdioden den ström den behöver. Drivare finns i olika utföranden, för olika inspänningar och olika strömmar. 350mA är den vanligaste utströmmen, men 700 och 1000mA börjar att bli vanligt. En powerled monterad på stjärna, s.k. Star behöver en extra kylning om den kopplas till mer än 350mA. i vissa fall kan även denna behöva kylning, om den inte kan få tillräcklig omsättning på luften, runt om kring. Men det är relativt enkelt att ombesörja kylningen. Montera powerleden på en plåt, det räcker i de flesta fall. Om man vill köra en powerled på lite mer ström, t.ex. 1000mA, behöver man en bättre kylning, i form av en kylfläns eller liknande. Det går att koppla en powerled till enbart märkspänningen, men tänk då på att om lysdioden inte får tillräckligt med kylning, så kommer strömmen att öka med värmen, och kan därför förstöra lysdioden. Vi rekommenderar en drivare!
Mer

Underkategorier

 • CREE
  Cree lysdioder, det bästa alternativet!Cree är ett av världens bästa tillverkare av lysdioder! Dom har länge varit ledande inom ledtekniken, och vår erfarenhet av dom är bara positiva.
 • COB LED
  COB LED (Chip On Board)Ny LED-teknik, chipen packas ihop i små rader och kolumner.Chipen monteras direkt på kretskortet, vilket gör att den termiska resistansen blir otroligt låg.Detta är viktigt för livslängden!
 • Z-POWER
   P4 med CRI >90Färgåtergivning mäts med ett index, kallat Ra eller CRI, Colour Rendering Index. På denna skala är 100 perfekt, motsvarande dagsljus. Vägbelysningens natriumlampor ligger kring 20, standardlysrör mellan 50 och 60, fullfärgslysrör mellan 80 och 85, och halogenlampor nära 100. Vanliga standardglödlampor ligger mellan 90 och 100. På kontor krävs minst 80, på sjukhus minst 90 för arbetsbelysningens Ra-index. Observera att det endast är P4 Varmvit och Neutralvit nedan, som har det nya indexet. Text och bild är hämtade med tillstånd av www.optoga.se